Jullie hebben het vast gemerkt, de laatste 10 dagen waren er geen actuele weersgegevens beschikbaar op de website. Bedankt voor de vele berichten om me hierop te wijzen.

Op 14 juli stopte het uploaden van gegevens. Omdat ik toen op vakantie was, kon ik de oorzaak niet achterhalen. Toen we gisteren terug kwamen, bleek de server gecrasht die de gegevens elke minuut naar de website stuurt.

Gelukkig gaat het weerstation door met meten en verzamelen van gegevens. Dat wordt in een zogenaamde datalogger weggeschreven.

Vandaag heb ik een tijdelijke oplossing gecreƫerd door een oude laptop de gegevens te laten uploaden. Omdat de datalogger keurig alles geregistreerd heeft, is er geen dataverlies. Tot mijn verbazing zijn we al aan de 10e tropische dag (meer dan 30 graden) achter elkaar bezig. Dat is echt ongekend. Dit is wel geholpen door de compleet vergeelde en verdorde grasmat waarop het weerstation staat. Daardoor warmt de grond (en de lucht daarboven) nog sneller op.