Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dag Do Vr Za Zo Ma
Max. temp 16° 15° 13° 10°
Min. temp 10° 10°
Windrichting ZW  WZW  WZW  NW  NW
Windkracht (Beaufort)55645
Zon uren 1 u 4 u 2 u 1 u 4 u
Neerslagkans (in %) 90% 70% 90% 90% 60%

Tot en met zaterdag zacht en bij stevige wind wisselvallig, daarna tijdelijk kouder


Het is vanochtend (overwegend) bewolkt en geleidelijk komen er in de hele provincie perioden met regen. Vanmiddag en vanavond is het overwegend droog maar af en toe kan er wat regen vallen of een bui. Vanmiddag kan de zon af en toe doorbreken. Het blijft erg zacht met vanmiddag maxima van 15 à 16 graden. Het waait matig tot vrij krachtig, 4-5 Beaufort, uit ZW.
Op het einde van de avond komen er perioden met regen.

Morgen

In de nacht is het bewolkt en het regent langdurig. De wind uit Z tot ZW is stevig, 4 Beaufort, en het blijft zacht met 10 à 11 graden.
Overdag wordt het half tot zwaar bewolkt met wolkenvelden, stapelwolken en opklaringen. Het blijft tot ver in de middag, op een bui na, droog en tijdens zonnige perioden wordt het vrijdagmiddag ongeveer 15 graden. In de namiddag en avond kunnen enkele pittige buien over Limburg trekken, met kans op onweer en hagel. Het waait matig tot vrij krachtig, 4-5 Beaufort, uit ZW tot W.

Verdere vooruitzichten 

In het laatste maartweekeinde, waarin zondag de zomertijd begint, is het volgens Meteo Limburg ronduit wisselvallig. Zaterdag waait het (vrij) krachtig uit ZW tot W met zware windstoten. Daarmee wordt nog zachte lucht aangevoerd met maxima van 13 graden. Er zijn buien of langere perioden met regen, en ook droge perioden.
Zondag is er een matige wind uit NW en het is bewolkt en geruime tijd regenachtig. Later komen er buien met kans op hagel. Het wordt iets kouder met maxima van 10 graden. 
Begin volgende week komen er meer opklaringen, waarbij de temperaturen in de nachten dalen tot iets onder het vriespunt. Een stevige wind uit W tot NW voert droge arctische lucht aan waardoor het kouder gaat aanvoelen. Naast zonnige perioden zijn er stapelwolken met maandag en dinsdag kans op enkele maartse buien met hagel en natte sneeuw.
Eind maart wordt het zachter.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.