Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagdovrzazoma
Max. temp21°C20°C17°C15°C16°C
Min. temp14°C14°C8°C7°C4°C
WindrichtingWZWNNWNWNWW
Windkracht (Beaufort)4443-43
Zon uren4u6u9u3u4u
Neerslagkans (in %)30%30%20%60%70%

Hemelvaartsdag: vrijwel overal droog, stapelwolken/zon en stevige wind

Komende dagen geleidelijk kouder en later enkele buien

Er blijft een mix van opklaringen en stapelwolken. Het blijft vrijwel overal droog. Het waait stevig, 4 Beaufort, uit ZW tot W. Het wordt op deze Hemelvaartsdag tijdens zonnige perioden in de loop van de middag en in het begin van de avond maximaal 20 à 21 graden.
Vanavond komt er geleidelijk veel bewolking en het blijft droog. Het koelt later op de avond af tot 16 à 17 graden.

Morgen

In de nacht is het bewolkt en geleidelijk komen er perioden met lichte regen bij een graad of 14. Het waait stevig, 4 Beaufort, uit ZW tot W.
Overdag wordt het, na bewolkt weer in de vroege ochtend met nog wat (mot)regen, wisselend bewolkt met brede opklaringen, stapelwolken en wat sluierbewolking. Het blijft vrijwel overal droog en de maxima komen uit op 19 à 20 graden. De wind uit W tot NW is 4 Beaufort.

Verdere vooruitzichten

In het laatste meiweekeinde en maandag wordt het volgens Meteo Limburg kouder. Zaterdag zijn er stapelwolken en flinke zonnige perioden waarbij het maximaal 17 graden wordt.
Zondag en maandag is het met maxima van 15 à 16 graden bekeken bij een matige wind uit NW op zondag en uit W op maandag. Er gaan enkele buien vallen, met kans op hagel, en er zijn lange droge perioden. Tijdens heldere nachten koelt het flink af.
Vanaf dinsdag wordt het warmer en vanaf woensdag 1 juni wordt het duidelijk warmer dan 20 graden tot mogelijk bijna 25 graden.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.