Weerbericht Limburg

WEERBERICHT ZATERDAG 2 DECEMBER 2023

Het blijft vanmiddag droog en (vrij) zonnig met hooguit enkele wolkenvelden. Bij een zwakke wind uit een richting tussen W en ZW komen de maxima uit op ongeveer 1 graad boven nul.

Vanavond gaat het tijdens vrij helder weer licht vriezen.

Morgen

In de nacht zijn er wolkenvelden en opklaringen. Bij een zwakke tot matige, 2-3 Beaufort, koude wind uit ZW vriest het licht tot -3 à -2 graden.

Overdag blijft het tot in de middag droog met in de ochtend eerst zonnige perioden. Geleidelijk raakt het bewolkt. Het wordt zondagmiddag maximaal 2 à 3 graden bij een matige, 3-4 Beaufort, koude wind uit Z. In de namiddag en avond komen er perioden met sneeuw waarbij het wit en glad wordt.

Verdere vooruitzichten

Maandag, dinsdag en tijdens het eerste deel van woensdag is het volgens Meteo Limburg (overwegend) bewolkt en er zijn perioden met regen. In de loop van woensdag en donderdag wordt het tijdelijk overwegend droog. Het wordt maximaal 5 à 6 graden en in de nachten is er geen vorst weer. Het waait matig uit een richting tussen ZO en W met de meeste wind op dinsdag: een koude 4 Beaufort.

Eind volgende week wordt het wisselvallig en iets zachter.

Er is WEER nieuws.

November en oktober en november tezamen waren in delen van Noord- en Midden-Limburg recordnat, zie onze videoweerberichten:

https://l1.nl/vrijdag-droog-schaarse-opklaringen-1-graad-179474/ en

https://l1.nl/zaterdag-droog-wolken-en-opklaringen-1-tot-2-graden-179493/ 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.