Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagvrzazomadi
Max. temp6°C4°C5°C10°C11°C
Min. temp0°C-1°C-2°C2°C5°C
WindrichtingWZWZZWZZWWZW
Windkracht (Beaufort)42-3344
Zon uren4u1u3u1u2u
Neerslagkans (in %)80%80%50%90%30%

Vanavond winterse bui en opklaringen, vannacht kans op gladheid

Morgen vanuit zuiden geleidelijk regen, zondag tot avond droog

opgesteld 18:00 uur

Vanavond is er mix van bewolking en opklaringen. Vanuit het westen trekt, vooral over het noorden van provincie, een bui over met kans op hagel en natte sneeuw. Op de meeste plaatsen blijft het droog en het koelt af tot iets boven het vriespunt. De ZW wind is zwak tot matig, 2-3 Beaufort.

Zaterdag

De nacht verloopt vrijwel overal in de provincie droog. Er zijn wolkenvelden en brede opklaringen waarbij het afkoelt tot rond het vriespunt, met lichte vorst aan de grond. Lokaal kan het glad worden. Er staat een matige (3 Beaufort) koude wind uit ZW.
Tijdens de zaterdagochtend is het droog en er zijn tijdelijk opklaringen en wolkenvelden. Geleidelijk raakt het bewolkt en tegen de middag komen er vanuit zuiden perioden met regen en motregen. De regen breidt zich ’s middags naar het noorden uit; uiteindelijk ook in Noord-Limburg waar het nog het langst droog blijft. In Zuid-Limburg is natte sneeuw mogelijk en in de namiddag en avond kan het boven de hogere gebieden in Zuid-Limburg wit worden door wat sneeuw. Het wordt ’s middags 3 à 4 graden. De wind uit Z tot ZW is slechts zwak tot matig, 2-3 Beaufort.

Verdere vooruitzichten

Zondag is het volgens Meteo Limburg tot de avond vrijwel overal droog. Er zijn geruime tijd wolkenvelden en opklaringen. In de loop van de middag raakt het bewolkt. De wind uit Z tot ZW is matig, 3 Beaufort, en voelt in de droge lucht vrij koud aan. Het wordt ’s nachts hooguit 5 graden, nadat het in de nacht en vroege ochtend tijdens enkele opklaringen licht vriest met temperaturen tussen -2 en 0 graden. ’s Avonds gaat het regenen en tijdelijk is er natte sneeuw.
Begin volgende week wordt het zachter met middagtemperaturen die oplopen naar 10 graden en woensdag kan het 13 graden worden bij een stevige zuidwestelijke wind. Er is veel bewolking en maandag is het regenachtig. Vanaf dinsdag valt er niet meer veel regen. De nachten gaan dan zacht verlopen.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.