Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagzazomadiwo
Max. temp13°C12°C10°C9°C11°C
Min. temp2°C4°C0°C3°C1°C
WindrichtingNNNWNWNWNNW
Windkracht (Beaufort)2-324-543
Zon uren1u5u5u1u3u
Neerslagkans (in %)60%20%80%30%20%

Weekendweer Limburg: kouder dan gisteren, vanmiddag wat regen

Morgenochtend Zuid-Limburg (mot)regen, 's middags droog

opgesteld 8:00 uur

Het is vandaag (overwegend) bewolkt. Vanochtend is het droog. In de loop van de middag en vanavond valt er af en toe lichte regen of motregen. Het wordt maximaal 12 à 13 graden bij een zwakke tot matige (2-3 Beaufort) wind uit geleidelijk een noordelijke richting.
Vanavond koelt het geleidelijk af tot ongeveer 9 graden.

Zondag

In de nacht is het bewolkt en er lichte regen en motregen. Vanuit het noorden wordt het droog met mogelijk een aantal opklaringen, waarbij het 4 à 5 graden wordt met kans op mist(banken). De wind uit NNO is zwak. Het blijft het langst in Zuid-Limburg druilerig.
Op de zondagochtend is het in Zuid-Limburg bewolkt en er zijn geruime perioden met lichte (mot)regen. Geleidelijk wordt het ook daar droog. Zondagmiddag zijn er wolkenvelden en opklaringen. Tijdens zonnige perioden wordt het ongeveer 12 graden bij een zwakke wind uit NW tot N.

Verdere vooruitzichten

Maandag vallen er bij een stevige wind, 4-5 Beaufort, uit NW enkele buien met kans op hagel. Er zijn veel stapelwolken en opklaringen. Tijdens zonnige perioden wordt het hooguit 9 à 10 graden.
Ook dinsdag is het kouder dan normaal met maxima van 8 à 9 graden. Er is veel bewolking en er kan af en toe motregen omlaag komen. De NW wind is matig, 4 Beaufort, en voelt in de droge polaire lucht (net als maandag) vrij koud aan.
Tijdens de laatste dagen van maart, van woensdag tot en met het volgende weekeinde, blijft het volgens Meteo Limburg (overwegend) droog. Geleidelijk wordt het warmer.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.