Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagmadiwodovr
Max. temp15°C15°C15°C17°C15°C
Min. temp9°C8°C7°C6°C9°C
WindrichtingWZWWWZWWZW
Windkracht (Beaufort)443-43-44-5
Zon uren2u3u3u5u4u
Neerslagkans (in %)90%90%90%50%90%

Vandaag veel bewolking en buien met onweer en hagel bij stevige wind

Komende dagen aanhoudend buiig en te koud voor de tijd van het jaar

In de nacht is het half tot zwaar bewolkt en er is een aantal opklaringen. Er vallen enkele buien en er zijn langere perioden met regen. Bij 8 tot 10 graden waait het matig, 3 Beaufort, uit Z tot ZW.
Overdag is er veel bewolking en er trekken buien over de provincie die met hagel en onweer gepaard gaan. Er zijn ook lange perioden met regen. Er staat een stevige wind, 4 Beaufort, uit ZW en later op de dag uit NW. Maxima 15 à 16 graden.
Tegen en in de avond wordt het vrijwel overal droog en vrij zonnig. Bij een zwakke wind koelt het later op de avond snel af.

Verdere vooruitzichten

Vanaf dinsdag blijft het volgens Meteo Limburg ronduit wisselvallig weer. Er trekken talrijke buien, over de provincie, vooral dinsdag en woensdag met onweer en hagel bij een matige wind uit het westen.
Donderdag lijkt het tijdelijk, op een bui na, overwegend droog te worden, waarna het vrijdag en zaterdag wisselvallig weer is bij een stevige wind uit ZW tot W met windvlagen; meeste wind vrijdag.
Alleen tijdens lange droge en zonnige perioden komen de maxima uit op 15 tot 17 graden. Normaal, langjarig gemiddelde, zijn volgende week maxima van 20 graden.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.