Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagwodovrzazo
Max. temp4°C4°C5°C7°C10°C
Min. temp-3°C-1°C-5°C-4°C3°C
WindrichtingWZWOZWZZWZW
Windkracht (Beaufort)22224
Zon uren1u3u6u2u2u
Neerslagkans (in %)30%10%10%20%40%

Vanmiddag bewolkt, af en toe motregen en droge perioden

Komende dagen droog, vanaf zondag meer wind, zachter, later regen

opgesteld 13:00 uur

Het is vanmiddag bewolkt en het vriest eerst nog licht in delen van Zuid-Limburg. Er valt af en toe lichte (mot)regen, het eerst in Noord- en Midden-Limburg, en er zijn lange droge perioden.
Het wordt maximaal van zuid naar noord 2 tot 4 graden. De wind is zwak uit ZW.
Ook vanavond is er veel bewolking bij temperaturen die iets boven het vriespunt blijven.

Morgen

In de nacht zijn er wolkenvelden en opklaringen. Het gaat licht vriezen met temperaturen tussen -1 en -3 graden; laagste minima in Zuid-Limburg. Er ontstaat (dichte) mist en lokaal wordt het glad.
In de ochtend is er hardnekkige mist die langzaam oplost. Donderdagmiddag wordt het tijdens zonnig weer ongeveer 4 graden, maar regionaal kan de mist hardnekkig zijn en is het kouder. De wind uit het oosten is zwak.

Verdere vooruitzichten

In de nacht naar vrijdag gaat het tijdens helder weer licht tot matig vriezen: -3 tot -5 graden. Er is kans op (dichte) mist. In de middag wordt het tijdens vrij zonnig weer circa 5 graden.
In het weekeinde komt er geleidelijk meer wind uit ZW en het wordt volgens Meteo Limburg zachter met middagtemperaturen die zondag, bij dan een stevige wind (4 Beaufort), uitkomen op ongeveer 9 graden. Later op de dag wordt de kans op regen groter.
Begin volgende week blijft het duidelijk zachter dan normaal met maxima van ruim 10 graden en bij veel wind, met forse windstoten, uit ZW tot W gaat het vaak regenen.
Er is deze maand dus géén serieus winterweer meer te verwachten en begin februari is de kans hierop ook klein.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.