Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagdovrzazoma
Max. temp5°C4°C3°C3°C2°C
Min. temp0°C-3°C-4°C-5°C-6°C
WindrichtingWZWZOOZZO
Windkracht (Beaufort)42-332-32-3
Zon uren3u4u4u6u4u
Neerslagkans (in %)90%20%20%20%30%

Vandaag guur en winterse buien met hagel en (natte) sneeuw

Vanaf morgen lange vorstperiode

opgesteld 10:00 uur

Het is half tot zwaar bewolkt en guur. Er trekken buien over de provincie, geleidelijk met hagel, natte sneeuw en mogelijk lokaal onweer. Tijdens enkele opklaringen wordt het maximaal 5 graden. De stevige koude wind, 4 Beaufort, draait van ZW in de ochtend naar W tot NW in de middag en avond. Tegen en in de avond trekken enkele sneeuw- en hagelbuien over de provincie, waarbij het plotseling wit en glad wordt. Het koelt af tot aan het vriespunt.

Vrijdag

In de nacht is het droog en tijdens brede opklaringen gaat het licht vriezen: minima, ook in de vroege ochtend, ongeveer -3 graden met op uitgebreide schaal gladheid. De wind wordt zwak en er ontstaan enkele (aanvriezende) mistbanken.
Overdag is het droog en na het oplossen van de mist of laaghangende bewolking wordt het vrij zonnig. Er is ook sluierbewolking en dat betekent een flets zonnetje. De wind is slechts zwak en af en toe matig (2-3 Beaufort) uit Z tot ZW. Maximumtemperatuur vrijdagmiddag 4 à 5 graden.

Verdere vooruitzichten

Het weekeinde verloopt droog en vrij zonnig. Er zijn ook wolkenvelden, voornamelijk sluierbewolking. Er is weinig wind uit een richting tussen O en ZO. ’s Avonds, ‘s nachts en ’s ochtends vroeg gaat het tijdens brede opklaringen en bij weinig wind enkele graden vriezen.
Dit geldt volgens Meteo Limburg ook voor volgende week: een vorstperiode met matige vorst en in het begin van de week komen de temperaturen ’s middags tijdens zonnige perioden tijdelijk enkele graden boven het vriespunt. Het is overwegend droog, af en toe kan er een beetje sneeuw vallen, of een sneeuwbui.
In de tweede weekhelft wordt het volgens diverse weercomputers nog iets kouder bij een matige noordoostelijke wind, waarbij de middagtemperaturen rond het vriespunt of niet meer boven het vriespunt uitkomen: kans op ijsdagen. Kortom een lange vorstperiode waarbij de grond bevriest en er natuurijs ontstaat.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.