Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagmadiwodovr
Max. temp5°C6°C6°C5°C5°C
Min. temp-1°C1°C2°C0°C-1°C
WindrichtingZZZZWZZWWZW
Windkracht (Beaufort)2-343-433
Zon uren2u3u2u1u2u
Neerslagkans (in %)20%20%30%40%50%

Vandaag tot de avond droog met veel bewolking/geleidelijk af en toe zon

Vanavond regen en (natte) sneeuw, lokaal wit, morgen overdag droog

In de nacht vriest het tijdens enkele opklaringen licht met 0 tot -2 graden. Het wordt verraderlijk glad en er kan (dichte) mist ontstaan; ook tijdens het eerste deel van de maandagochtend.
Overdag is het geruime tijd bewolkt. Vooral in de middag is er een aantal opklaringen, fletse zon, met sluierbewolking. De wind uit Z tot ZW is geruime tijd zwak en wordt matig, 3 Beaufort. Het wordt hooguit 4 en bij opklaringen 5 graden.
In de avond is het bewolkt en geleidelijk komen er bij 2 à 3 graden perioden met regen en (natte) sneeuw; het kan bij voldoende neerslag hier en daar een beetje wit worden.

Verdere vooruitzichten

Morgen blijft het volgens Meteo Limburg droog. Er is bewolking en er zijn opklaringen. Tijdens zonnige perioden komen de maxima uit op 5 à 6 graden. Er gaat stevig waaien, 4 Beaufort, uit een zuidelijke richting en in de droge lucht voelt het koud aan.
In de nacht naar woensdag zijn er perioden met regen en (natte) sneeuw. Overdag is het overwegend droog en half tot zwaar bewolkt met enkele opklaringen. Het wordt 6 graden bij een matige wind uit ZW.
Donderdag is er veel bewolking en er kan tijdelijk wat regen of motregen vallen.
Dit geldt ook voor vrijdag en het volgende weekeinde. Af en toe laat de zon zich zien en af en toe valt er wat regen bij een matige wind uit Z tot ZW. Alleen bij opklaringen is ’s nachts een graadje vorst mogelijk en er zijn maxima van 5 à 6 graden te verwachten.
De kans is groot dat het volgende week zondag zachter wordt.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.