Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagzomadiwodo
Max. temp21°C19°C18°C21°C18°C
Min. temp9°C11°C7°C5°C11°C
WindrichtingOONOONOZWWZW
Windkracht (Beaufort)3322-34
Zon uren9u7u7u10u4u
Neerslagkans (in %)20%30%20%10%80%

Laatste zondag van de astronomische zomer droog en vanmiddag warm

Morgen tot en met woensdag droog en rustig weer in Limburg

De laatste zondag van de astronomische zomer verloopt droog en vrij zonnig. Er zijn enkele dunne wolkenvelden, ook sluierbewolking, en er ontstaan enkele stapelwolken. Het wordt vanmiddag aangenaam warm met maxima van 21 à 22 graden. Het waait zwak en geleidelijk matig, 3 Beaufort, uit een oostelijke richting.
Na zonsondergang (net na half acht) koelt het tijdens vrij helder weer en weinig wind snel af tot ongeveer 13 graden tegen middernacht.

Morgen

In de nacht drijven er wolkenvelden over de provincie en er zijn opklaringen, waarbij het afkoelt naar 10 tot 12 graden. De wind uit O is zwak, 2 Beaufort.
Overdag zijn er opklaringen en wolkenvelden. Het blijft droog. Het waait geleidelijk matig, 3 Beaufort, uit NO tot O en daarmee wordt drogere lucht aangevoerd. Het wordt tijdens zonnige perioden maximaal 19 graden en in de wind voelt het frisjes aan.

Verdere vooruitzichten

Ook dinsdag en woensdag is het volgens Meteo Limburg droog en rustig weer. Er is weinig wind uit NO tot O op dinsdag en uit ZW op woensdag. Er zijn flinke zonnige perioden, stapelwolken en dunne wolkenvelden/sluierbewolking. Dinsdag wordt het maximaal 18 graden. Woensdag wordt het met 20 à 21 graden warmer na een koude nacht met minima van circa 5 graden.
Vanaf donderdag, tijdens de eerste dagen van de astronomische herfst (die woensdagavond 22 september om 21:21 uur begint), komt er meer wind uit ZW tot W. Het wordt donderdag en vrijdag wisselvallig met af en toe buien of langere perioden met regen. De nachten worden zachter en overdag wordt het tijdelijk kouder dan woensdag, met donderdag en vrijdag maxima van 17 à 18 graden.
In het laatste septemberweekeinde wordt het iets warmer en waarschijnlijk geleidelijk droger.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.