Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dag Ma Di Wo Do Vr
Max. temp 18° 20° 23° 18° 19°
Min. temp 12°
Windrichting ZW  ZZW  ZZW  WZW  ZZW
Windkracht (Beaufort)23543
Zon uren 7 u 8 u 9 u 10 u 9 u
Neerslagkans (in %) 20% 20% 30% 20% 20%

Morgen en woensdag vrij zonnig en warmer


Enkele weersymbolen in bovenstaande tabel wijken af t.o.v. wat ingevoerd is, er wordt door een extern bedrijf gewerkt aan een oplossing.

Het is vanavond half tot zwaar bewolkt en droog. Bij af en toe zon is het in het begin van de avond 15 à 16 graden na maxima vandaag van 17 à 18 graden. Er is nauwelijks wind.
Later op de avond is het ongeveer 9 graden.

Morgen

In de nacht is er veel sluierbewolking en er zijn opklaringen. Bij een zwakke wind uit ZO tot Z dalen de temperaturen tot 5 à 7 graden. Er is kans op enkele mistbanken.
Overdag wordt het zonnig met sluierbewolking. Bij een matig, 3 Beaufort, briesje uit Z tot ZW komen de maxima op deze Dierendag uit op 20 graden.

Verdere vooruitzichten

Woensdag wordt volgens Meteo Limburg de warmste dag van de week met daarbij de meeste wind van deze week. Het wordt tijdens zonnig weer maximaal 22 à 23 graden bij een wind uit Z tot ZW die matig tot vrij krachtig zal zijn.
Woensdagavond of in de daarop volgende nacht kan er tijdelijk een beetje regen vallen, waarna het vanaf donderdag zo goed als droog blijft bij maxima van 18 à 19 graden tijdens (vrij) zonnig weer. Het langjarig gemiddelde voor deze week is 16 graden. Het waait matig uit een richting tussen Z en W.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.