Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagvrzazomadi
Max. temp6°C6°C7°C8°C6°C
Min. temp-2°C3°C4°C-1°C0°C
WindrichtingNNWWZZWOZOWZW
Windkracht (Beaufort)2-33222
Zon uren4u0u2u3u1u
Neerslagkans (in %)60%20%20%20%20%

Geruime tijd wolkenvelden/opklaringen, later bewolkt en (mot)regen

Tijdens het weekeide veel bewolking en vrijwel overal droog

Vanmiddag zijn er geruime tijd opklaringen en wolkenvelden, met kans op een bui, en het is meestal droog. In de loop van de middag en avond is het bewolkt, en in de namiddag en avond valt er van tijd tot tijd lichte regen of motregen. Het waait matig, 3 Beaufort, uit W tot NW. Het wordt maximaal van zuid naar noord in Limburg 5 tot 7 graden. Vanavond is het 4 à 5 graden.

Morgen

In de nacht is het bewolkt en niet kouder dan 3 à 4 graden. Er valt af en toe motregen en het is meestal droog bij een matige, 3 Beaufort, wind uit W.
Overdag is het bewolkt. Er zijn tijdelijk perioden met motregen en lange droge perioden. Het waait matig, 3 Beaufort, uit W. Het wordt maximaal ongeveer 7 graden.

Verdere vooruitzichten

Zondag en begin volgende week is er volgens Meteo Limburg nauwelijks wind. Het blijft droog en naast veel wolkenvelden zijn er opklaringen. Daarbij is begin volgende week lichte nachtvorst mogelijk en er is kans op (dichte) mist. De maxima komen tijdens zonnige perioden uit op 6 tot 8 graden; bij hardnekkige mist is het kouder.
Vanaf woensdag gaat het matig waaien uit ZW tot W waardoor mist geen kans meer krijgt. Donderdag is er kans op wat regen of enkele buien.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.