Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagzazomadiwo
Max. temp20°C22°C23°C23°C20°C
Min. temp7°C6°C7°C11°C14°C
WindrichtingNWNNOONOWNNW
Windkracht (Beaufort)2-32-323-44
Zon uren7u9u7u5u4u
Neerslagkans (in %)70%20%10%80%80%

Vanmiddag zon en stapelwolken, enkele lokale buien met kans op hagel

Morgen en maandag droog, in de loop van dinsdag en woensdag wisselvallig

opgesteld 12:30 uur

Er blijft een mix van opklaringen en stapelwolken. Tijdens flinke zonnige perioden wordt het in de loop van de middag maximaal 20 à 21 graden. De lucht is droog en er staat een zwakke tot matige (2-3 Beaufort) wind uit NW. In de loop van de middag en in het begin van de avond trekt vanuit het westen/noordwesten een aantal lokale buien over de provincie, mogelijk lokaal met hagel. Daarbij koelt het flink af.
Later op de avond is het droog en vrij helder en bij weinig wind ongeveer 12 graden.

Morgen

In de nacht is het vrij helder en er zijn enkele wolkenvelden. Het koelt flink af bij een zwakke wind uit NW. In de nanacht en rond zonsopkomst is het in Limburg 6 tot 8 graden.
Na een zonnig begin van de zondagochtend ontstaan er stapelwolken die zich gaan uitsmeren tot wolkenvelden. Het blijft droog. Tijdens zonnige perioden wordt in de middag circa 22 graden. Het waait slechts zwak en af en toe matig, 2-3 Beaufort, uit N tot NO.

Verdere vooruitzichten

Maandag is het volgens Meteo Limburg droog rustig weer met temperaturen die in de loop van de middag oplopen tot 23 en lokaal 24 graden. Er zijn zonnige perioden, stapelwolken en er is sluierbewolking.
In de loop van dinsdag en woensdag vallen er enkele buien vallen of er zijn tijdelijk langere perioden met regen of motregen door de passage van enkele zwakke fronten. Tijdens lange droge en vrij zonnige perioden komen de maxima uit op 20 tot 23 graden. Er staat een matige westelijke wind die geleidelijk iets in kracht toeneemt.
Vanaf donderdag wordt het, op een bui na, waarschijnlijk overwegend droog en eind volgende week warmer: mogelijk in het volgende weekeinde zomers warm.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.