Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagzazomadiwo
Max. temp22°C22°C21°C22°C23°C
Min. temp15°C13°C12°C13°C12°C
WindrichtingWZWWNNWWZW
Windkracht (Beaufort)432-32-32-3
Zon uren6u4u5u5u6u
Neerslagkans (in %)80%80%60%70%50%

Weekend met enkele buien, vandaag geruime tijd droog, morgen onweer

Volgende week wisselvallig zomerweer en maxima van 21-22 graden

In de nacht blijft het droog. Er drijven veel wolkenvelden over de provincie en er zijn enkele opklaringen. Het waait matig, 3-4 Beaufort, uit ZW en het koelt af tot ongeveer 15 graden.
Tijdens de laatste julidag is het half tot zwaar bewolkt en geruime tijd, op een bui na, droog. Tijdens zonnige perioden wordt het maximaal 21 à 22 graden bij een stevige wind uit ZW tot W, 4 Beaufort. In de namiddag en avond neemt de wind in kracht af en er trekken enkele buien over de provincie, mogelijk lokaal met onweer.

Verdere vooruitzichten

Op zondag 1 augustus is er veel bewolking en er zijn enkele opklaringen. Het wordt hooguit 21 à 22 graden bij een matige, 3 Beaufort, uit W. Vooral in de middag en avond trekken vanuit het westen enkele regen- en onweersbuien over Limburg.
Volgende week is het volgens Meteo Limburg wisselvallig zomerweer. Er trekken enkele buien over de provincie, soms met onweer. Er zijn ook grote dagdelen of dagen die (overwegend) droog verlopen. Het wordt tijdens zonnige perioden maximaal 21 à 23 graden. Begin volgende week is er weinig wind, later in de week komt er meer wind uit ZW.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.