Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagzazomadiwo
Max. temp9°C6°C9°C10°C11°C
Min. temp5°C4°C-3°C-4°C-2°C
WindrichtingONONNWNNWWW
Windkracht (Beaufort)33-4332-3
Zon uren0u0u5u5u6u
Neerslagkans (in %)90%80%70%30%20%

Bewolkt en langdurige perioden met regen, morgen kouder

Begin volgende week nog kouder dan normaal, droger en lichte nachtvorst

opgesteld 18:00 uur

Er is vanmiddag in Limburg 5 tot 10 mm regen gevallen.
Het blijft vanavond geheel bewolkt en het regent langdurig. Het is geruime tijd 7 graden in het uiterste noorden en 9 à 10 graden in het zuiden. Het waait zwak uit NO tot O.
Later op de avond is het 5 tot 7 graden.

Morgen

In de nacht naar zondag blijft het bewolkt en er zijn perioden met lichte regen of motregen. Geleidelijk komen er ook droge perioden en bij een matige (3 Beaufort) wind uit W dalen de temperaturen tot ongeveer 4 graden.
Overdag is er veel bewolking. Er zijn tijdelijk nog perioden met regen of motregen, het langst langs de oostgrens. In de loop van de middag wordt het vanuit het westen overal droog. Tegen en in de avond zijn enkele opklaringen mogelijk. Er staat een koude wind uit NW tot N, 3-4 Beaufort. Met middagtemperaturen van slechts 6 graden is het beduidend kouder dan normaal.

Verdere vooruitzichten

Ook na het weekeinde is het volgens Meteo Limburg kouder dan normaal met maxima rond 10 graden. Tijdens vrij helder weer gaat het ’s nachts enkele graden vriezen met minima tussen -1 en -4 graden (aan de grond nog iets kouder).
Maandag is het wisselend bewolkt met opklaringen, flinke zonnige perioden, en stapelwolken. Er trekt een aantal buien over de provincie met kans op hagel, onweer en mogelijk ook lokaal natte sneeuw.
Vanaf dinsdag wordt het (overwegend) droog. Er komt een mix van wolkenvelden, stapelwolken en brede opklaringen.
Later in de week lopen de temperaturen overdag iets op.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.