Weerbericht Limburg

Vanavond is het bewolkt en er zijn perioden met lichte regen en motregen, eerst vooral in het westelijk deel van Limburg, en er zijn droge perioden (vooral in het oosten).

Bij een matige, 3 Beaufort, wind uit Z koelt het in de loop van de avond af tot ongeveer 8 graden.

Morgen

In de nacht is het bewolkt en er lange perioden met regen en motregen bij 6 à 7 graden. De wind uit Z tot ZW is matig, 3-4 Beaufort.

In de vroege ochtend kan er nog wat (mot)regen vallen en het wordt snel droog. Er komen (brede) opklaringen en wolkenvelden. Tijdens zonnige perioden wordt het op de eerste dag van maart en van de meteorologische lente maximaal 11 graden. De wind uit Z is stevig, 4 Beaufort.

Verdere vooruitzichten

In het weekeinde zijn er volgens Meteo Limburg enkele buien of langere perioden met wat regen. Waarschijnlijk valt de meeste regen in de avonden en nachten en is het overdag overwegend droog. Het wordt maximaal 12 tot 14 graden, tegen normaal (langjarig gemiddelde) 9 graden.

Begin volgende week is het, op een bui na, droog en het blijft zacht.

Later in de week wordt het waarschijnlijk droog en vrij zonnig. Tijdens heldere nachten kan het iets gaan vriezen en overdag blijft het zacht bij een matige oostelijke wind. 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.