Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagzazomadiwo
Max. temp37°C35°C36°C37°C35°C
Min. temp17°C18°C20°C20°C21°C
WindrichtingNOONOOZOZO
Windkracht (Beaufort)22-32-32-32-3
Zon uren14u12u12u12u11u
Neerslagkans (in %)10%20%20%30%40%

Zonnig en tropisch heet weekeinde in Limburg met 35-37 graden

Vanaf morgen vochtigere lucht en warme tropennachten

In de nacht is het onbewolkt. De wind uit O tot ZO is zwak en rond zonsopkomst, even na zessen, is het 15 tot 19 graden: in de Zuid-Limburgse dalen iets kouder en boven de hoogste regio’s en binnen de bebouwde kom iets warmer.
Overdag is het zonnig. Bij een zwakke wind uit NO, die nog vrij droge lucht aanvoert, wordt het opnieuw zeer heet met in de loop van de dag maxima van 36 à 37 graden. Later op de dag is er kans op enkele stapelwolken en het blijft droog.

Verdere vooruitzichten

Zondag is er met maxima van (ruim) 35 graden officieel sprake van een hittegolf in onze provincie, die volgende week aanhoudt. Tot en met woensdag liggen de maxima dagelijks rond 36 graden! Uit langjarige metingen op het KNMI-weerstation op de luchthaven bij Beek, metingen sinds 1946, wordt het de warmste zesdaagse periode van vandaag tot en met woensdag. De warmste zes dagen op rij waren tot dit jaar die van 8 tot en met 12 augustus 2003 en 21 tot en met 26 juli 2019.
Vanaf zondag wordt de lucht vochtiger en de nachten worden warmer: tijdens het grootste deel van de nachten is het warmer dan 20 graden. Overdag is het zonnig en er ontstaan stapelwolken. Op het warmst van de dag, in de namiddag en avond, een kleine kans een lokaal warmte-onweer die dus géén einde brengt aan de hitte volgende week.
Pas donderdag of vrijdag (is nog onzeker), wordt het iets minder warm maar zolang het warmer blijft dan 25 graden houdt de hittegolf aan. Mocht het donderdag ook nog zeer heet worden, dan zijn nu zelfs bezig aan een recordwarme zevendaagse periode.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.