Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagdiwodovrza
Max. temp19°C20°C16°C16°C15°C
Min. temp11°C13°C13°C6°C10°C
WindrichtingWZWZZOZOZZW
Windkracht (Beaufort)2-333-444
Zon uren4u4u3u3u3u
Neerslagkans (in %)80%30%90%90%90%

Vanmiddag vrij zonnig, vanavond meer bewolking en lichte (mot)regen

Morgen overwegend droog en warmer, begin oktober wisselvallig

opgesteld 15:00 uur

In het begin van de middag was het nog het langst bewolkt en regenachtig in de Maasduinen.
Tijdens het tweede deel van deze middag blijft het droog en vrij zonnig, met enkele wolkenvelden en stapelwolken. Het wordt maximaal 18 à 19 graden. Het waait zwak tot matig, 2-3 Beaufort, uit W tot ZW.
In de loop van de avond komt er veel bewolking waaruit af en toe lichte (mot)regen valt. Het koelt geleidelijk af tot ongeveer 14 graden.

Morgen

In de nacht is het half tot zwaar bewolkt. Er zijn perioden met lichte (mot)regen en droge perioden. Tijdens enkele opklaringen koelt het af tot 13 graden. De wind uit Z tot ZW is zwak. Er is kans op mist/mistbanken.
Overdag is het half tot zwaar bewolkt en het blijft vrijwel overal in de provincie droog. Tijdens zonnige perioden wordt het op de laatste dag van deze zeer zonnige septembermaand maximaal 19 à 20 graden. Er staat een matig briesje, 3 Beaufort, uit een zuidelijke richting.

Verdere vooruitzichten

De wijnmaand oktober begint donderdag met koel en regenachtig weer. Een front trekt over Limburg. In de loop van de dag wordt het droog en er komen opklaringen. Bij een matige wind uit Z wordt het tijdens zonnige perioden maximaal 16 graden.
Tijdens de daarop volgende dagen blijft het volgens Meteo Limburg wisselvallig weer door een diep lagedrukgebied dat van de Britse Eilanden naar Frankrijk trekt. Er is later op vrijdag en tijdens het eerste deel van zaterdag veel bewolking en er zijn perioden met regen van betekenis.
Bij van tijd tot tijd een stevige wind, vrijdag uit O tot ZO en in het weekeinde uit Z tot ZW, is het niet warmer dan normaal: maxima circa 16 graden.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.