Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagzomadiwodo
Max. temp23°C20°C18°C20°C21°C
Min. temp10°C11°C10°C8°C5°C
WindrichtingNNWNWNWWZW
Windkracht (Beaufort)2-333-432-3
Zon uren6u2u6u8u7u
Neerslagkans (in %)80%80%40%20%20%

Enkele buien, lokaal nog met onweer, vannacht (dichte) mist

Ook morgen enkele regen- en onweersbuien, daarna meestal droog

opgesteld 20:00 uur

Tijdens het tweede deel van de avond vallen er in Noord- en Midden-Limburg nog enkele buien, lokaal nog met onweer en hagel. Hier en daar valt veel regen (oa in delen van de gemeente Peel en Maas is ca. 20 mm regen gemeten) omdat de buien maar langzaam overtrekken.
De wind uit W tot NW is zwak tot matig, 2-3 Beaufort. Later op de avond wordt het vrijwel overal droog en tijdens opklaringen ontstaan mistbanken.

Morgen

In de nacht is het vrijwel overal in Limburg droog. Er is veel bewolking en er zijn opklaringen. Er ontstaan mistbanken, lokaal dichte mist. Het wordt niet kouder dan 11 à 12 graden bij een zwakke NW wind.
Overdag is het half tot zwaar bewolkt. Er is sluierbewolking en er zijn stapelwolken. Vooral in de middag en avond trekt langzaam van het noorden uit een aantal regen- of onweersbuien over Limburg, met lokaal veel regen. Tijdens zonnige momenten wordt het, van zuid naar noord in Limburg, op de maandagmiddag 19 tot 21 graden. Het waait geleidelijk matig, 3 Beaufort, uit NW.

Verdere vooruitzichten

Van dinsdag tot en met donderdag is er volgens Meteo Limburg een mix van bewolking en opklaringen. Tijdens zonnige perioden komen de maxima uit op 18 tot 21 graden; hoogste temperatuur donderdag. Het is zo goed als droog. Er kan een bui vallen; vooral dinsdag. Er staat een matige wind, meeste wind dinsdag, die geleidelijk draait van NW naar ZW op donderdag.
Vanaf vrijdag zijn er buien te verwachten.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.