Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagdiwodovrza
Max. temp23°C25°C25°C25°C29°C
Min. temp9°C10°C13°C12°C15°C
WindrichtingNWNOWZWWZWZZW
Windkracht (Beaufort)22333
Zon uren7u8u6u8u7u
Neerslagkans (in %)20%20%50%30%60%

Vanochtend bewolkt, vanmiddag zon en warmer dan gisteren

Komende dagen warmer, volgende week kans op hittegolf

opgesteld 7:00 uur

Het is vanochtend geruime tijd bewolkt. Het blijft droog en geleidelijk komen er, van het westen/noordwesten uit, opklaringen. Vanmiddag en vanavond is er een mix van wolkenvelden, stapelwolken en (brede) opklaringen. Tijdens zonnige perioden (zonkracht 7) wordt het in de namiddag en in het begin van de avond ongeveer 23 graden. Bij hardnekkige bewolking vallen de temperaturen eerst enkele graden lager uit. Het waait slechts zwak uit NW.
Tijdens vrij helder weer koelt het tegen middernacht af tot ongeveer 14 graden.

Morgen

In de nacht is het vrij helder en er zijn enkele wolkenvelden. Bij een zwakke noordelijke wind koelt het af naar 9 tot 11 graden.
Overdag is het vrij zonnig (zonkracht 6). Er is wat sluierbewolking en er ontstaan stapelwolken. Maxima 24 à 25 graden. Het waait slechts zwak uit een noordoostelijke richting.

Verdere vooruitzichten

Vanaf donderdag blijft het voor een lange periode warmer dan normaal (is maxima van 24 graden) en er valt geen regen van betekenis. Donderdag op het einde van de dag is er kans op wat regen en zaterdag is er kans op een regen- of onweersbui. Er is dagelijks een mix van bewolking en brede opklaringen. De maxima komen donderdag en vrijdag uit op ongeveer 25 graden. Zaterdag kan het bijna 30 graden worden.
Begin volgende week wordt het waarschijnlijk ruim 30 graden en er is volgens Meteo Limburg kans op een hittegolf.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.