Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagzazomadiwo
Max. temp17°C14°C16°C17°C22°C
Min. temp10°C11°C5°C2°C12°C
WindrichtingZWONWNNWZ
Windkracht (Beaufort)3-42-5432
Zon uren3u0u6u7u2u
Neerslagkans (in %)60%90%40%20%20%

Vanochtend opklaringen, geleidelijk bewolkt en later lichte (mot)regen

Morgen/zondag: bewolkt, koel en langdurig regen van betekenis

opgesteld 8:00 uur

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt met opklaringen, en het blijft droog. Vanmiddag en vanavond is het bewolkt. Vanmiddag kan er af en toe regen vallen of er ontstaat een bui, en het is nog geruime tijd meestal droog. Het is vanmiddag ongeveer 17 graden bij een matige, 3-4 Beaufort, wind uit ZW. In de namiddag en avond neemt de wind in kracht af en dan zijn er perioden met lichte regen en motregen te verwachten. Het koelt vanavond af tot ongeveer 12 graden.

Zondag

In de nacht naar zondag, waarin om 3:54 uur de astronomische herfst begint (zon loodrecht boven de evenaar), is het bewolkt. Er zijn perioden met (mot)regen en droge perioden bij een graad of 11. De wind is zwak tot matig (2-3) en krimpt naar een zuidoostelijke richting.
Overdag is het bewolkt en het gaat langdurig regenen. Er valt regen van betekenis. Er wordt dit weekeinde voor Limburg 15 tot 30 mm regen berekend. Het is ook morgenmiddag waterkoud met temperaturen van slechts 13 à 14 graden. De wind is geruime tijd slechts hooguit matig, 3 Beaufort, en draait in de loop van de dag van O via NO naar NW in de avond. Dan neemt de wind wel in krachtig toe: 4-5 Beaufort.

Verdere vooruitzichten

Maandag is er een afwisseling van stapelwolken en opklaringen. Er kan van het noordwesten uit een enkele bui overtrekken en het is meestal droog. Tijdens zonnige perioden wordt het hooguit slechts 15 of 16 graden bij een stevige NW wind, 4 Beaufort. In de droge lucht voelt het fris aan.
Meteo Limburg verwacht dat het vanaf dinsdag droog blijft bij weinig wind. Dinsdag zijn er stapelwolken en opklaringen en met maxima rond 16 graden is het duidelijk kouder dan de normale middagtemperatuur van 19 graden, die voor volgende week geldt. De nachten worden ook kouder met in de nachten naar dinsdag en woensdag minima van 2 tot 4 graden. Woensdag en donderdag wordt het zonniger en warmer: woensdag 19 graden en donderdag circa 22 graden.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.