Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagzomadiwodo
Max. temp13°C14°C16°C19°C18°C
Min. temp9°C8°C12°C13°C11°C
WindrichtingWZWWZWWZWWZW
Windkracht (Beaufort)4443-43
Zon uren1u4u1u4u2u
Neerslagkans (in %)90%60%90%20%20%

Vanavond vrij koude wind, bewolking, buien en lange droge perioden

Begin volgende week wisselvallig, daarna droog en iets warmer

opgesteld 17:30 uur

Vanavond hangt er veel bewolking boven de provincie. Geleidelijk komen er buien of lange perioden met regen bij 10 à 11 graden. Er staat een matige koude W wind, 3-4 Beaufort.

Morgen

In de nacht is het, op een bui na, overwegend droog. Het is half tot zwaar bewolkt en er zijn opklaringen. Bij een stevige WZW wind, 4 Beaufort, koelt het af tot 8 à 9 graden.
Overdag is er een mix van veel wolkenvelden, stapelwolken en enkele opklaringen. Er kan een enkele bui vallen, en het is meestal droog. Tijdens zonnige perioden wordt het in de loop van de maandagmiddag maximaal 14 à 15 graden. Het waait stevig, 4 Beaufort, en de wind draait geleidelijk van WZW naar WNW. In de droge lucht voelt het vrij koud aan.
In de loop van de avond gaat het regenen.

Verdere vooruitzichten

Dinsdag is het volgens Meteo Limburg bewolkt en er zijn perioden met regen en motregen. Bij een matige wind uit Z tot ZW wordt de aangevoerde lucht vochtiger dan zondag en maandag, en iets zachter met maxima van 16 graden.
Woensdag, donderdag en waarschijnlijk het eerste deel van de vrijdag, is het droog. Er is veel bewolking en er zijn opklaringen. Bij voldoende zonneschijn wordt het, bij een matige wind uit ZW tot W, ’s middags 17 tot 19 graden. De nachten zijn zacht.
In het volgende weekeinde wordt het waarschijnlijk bij een stevige wind wisselvallig en kouder.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.