Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagzazomadiwo
Max. temp2°C6°C7°C9°C9°C
Min. temp-1°C-1°C3°C3°C6°C
WindrichtingZOZWWZWZZW
Windkracht (Beaufort)2-33443-4
Zon uren3u3u4u4u2u
Neerslagkans (in %)20%50%30%20%70%

Droog en koud, geruime tijd bewolkt, geleidelijk opklaringen

Komende nacht sneeuw, later (mot)regen, morgen zachter

opgesteld 11:00 uur

Het is nog geruime tijd boven Limburg bewolkt. Geleidelijk komen er vanmiddag enkele opklaringen, met een flets zonnetje en sluierbewolking die in de loop van de middag en avond toeneemt. De wind uit een zuidoostelijke richting wordt matig, 3 Beaufort, en voelt koud aan. Het wordt vanmiddag maximaal slechts 1 à 2 graden.
Vanavond liggen de temperaturen rond of iets onder het vriespunt.

Zondag

In de nacht naar zondag valt er bij temperaturen rond het vriespunt sneeuw die blijft liggen. Er komt volgens de laatste berekeningen in Limburg tijdelijk 1 tot 4 centimeter sneeuw te liggen. Geleidelijk valt er natte sneeuw en (mot)regen, waarbij de temperaturen iets oplopen.
In de ochtend is het geruime tijd bewolkt en er kan nog motregen vallen. In de loop van de ochtend en middag is het, op een bui na, overwegend droog. Er is veel bewolking en er zijn enkele opklaringen. Bij een matige, 3 Beaufort, wind uit ZW wordt het op de zondagmiddag 5 à 6 graden.

Verdere vooruitzichten

De hele volgende week is het volgens Meteo Limburg naar verwachting niet kouder dan normaal. Het is vrij zacht met maxima rond 8 graden en vorstvrije nachten, bij een matige wind uit een richting tussen Z en ZW. Maandag valt er in de nacht en mogelijk vroege ochtend tijdelijk wat regen, waarna het overdag en ook dinsdag (overwegend) droog is.
Ook vanaf woensdag is het half tot zwaar bewolkt, met af en toe zonnige perioden, en er zijn dan enkele buien of langere perioden met regen te verwachten.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.