Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagzazomadiwo
Max. temp10°C12°C14°C10°C7°C
Min. temp4°C8°C4°C7°C1°C
WindrichtingZWWZWWNNW
Windkracht (Beaufort)55-64-54-54-5
Zon uren2u1u2u4u4u
Neerslagkans (in %)80%90%60%80%80%

Vanochtend geruime tijd droog, later in de ochtend/vanmiddag (mot)regen

Carnavalszondag veel wind/kans op zware windstoten en langdurig regen

In de nacht koelt het tijdens enkele opklaringen af tot 4 à 5 graden. Er zijn ook wolkenvelden en er staat een stevige koude wind uit ZW, 4 Beaufort.
In de ochtend is het geruime tijd droog en er zijn eerst opklaringen. Geleidelijk raakt het bewolkt en vanuit het noordwesten komen er later in de ochtend perioden met regen en motregen. Dit geldt ook voor de middag en avond. Het is in de middag circa 9 graden en in de avond 10 à 11 graden. Het gaat matig tot vrij krachtig waaien, 4-5 Beaufort, uit ZW.

Verdere vooruitzichten

Tijdens de drie carnavalsdagen is het volgens Meteo Limburg zacht: zondag 12 graden, maandag 14 graden en dinsdag 10 graden. Een stevige (vrij) krachtige wind uit ZW tot W voert zachte vochtige lucht aan, dinsdag wordt de lucht iets droger en kouder.
Volgens de laatste berekeningen is voor carnavalszondag de kans op zware windstoten, met uitschieters van meer dan 75 km/uur, groter geworden. Daarbij zijn er langdurige perioden met regen van betekenis door een golvend slepend front.
Het ziet er nog altijd naar uit dat het op carnavalsmaandag in de middag, na eerst nog lichte (mot)regen in de ochtend, waarschijnlijk tijdelijk overwegend droog blijft (maar de timing blijft onzeker) en dat wordt dus de dag met hoogste temperatuur tijdens carnaval 2020. Er is veel bewolking en af en toe laat de zon zich zien.
Dinsdag staan er buien op het programma, afgewisseld door lange droge perioden met opklaringen.
​Na carnaval blijft het elke dag wisselvallig met iets lagere temperaturen dan tijdens de vastelaovend: op Aswoensdag hooguit 6 graden en kans op buien met hagel, natte sneeuw en onweer.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.