Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagzomadiwodo
Max. temp23°C27°C29°C26°C24°C
Min. temp9°C10°C11°C14°C14°C
WindrichtingONOONOOZOZONNW
Windkracht (Beaufort)3-43-4333
Zon uren10u14u12u9u5u
Neerslagkans (in %)20%10%10%50%80%

Laatste dag recordzonnige "Spaanse" lente: zonnig, warm en stevige wind

Morgen op tweede pinksterdag zomers warm, ook dinsdag en woensdag

opgesteld 14:00 uur

Ook deze laatste dag van een recordzonnige meteorologische lente van maart tot en met mei, een Spaanse lente met in Limburg zelfs meer zonuren dat wat normaal is voor delen van Andalusië in het zuiden van Spanje (zie: https://www.meteolimburg.nl/recordzonnige-lente-in-limburg ), verloopt zonnig. Er is wat sluierbewolking en er vanmiddag enkele stapelwolken. In de namiddag en avond is tijdelijk meer sluierbewolking. De wind uit NO tot O is stevig, 4 Beaufort, en daarmee wordt droge en warme landlucht aangevoerd. Het wordt maximaal 22 à 23 graden. Voor het laatst was het twee jaar geleden op eerste pinksterdag warmer (20 mei 2018 24 graden, Arcen-KNMI 25,7 graden).

Morgen

In de nacht is het vrij helder en er is sluierbewolking. Rond zonsopkomst is het 10 tot 12 graden bij een zwakke tot matige wind uit NO tot O.
Het wordt een zonnige en zomerse warme pinkstermaandag. De zonkracht is sterk, waarde 7, en in de loop van de middag wordt het op deze eerste dag van de meteorologische zomer 26 à 27 graden. Voor het laatst was het twee jaar geleden op tweede pinksterdag zomers warm met 25 tot 27 graden. Er staat een matige wind, 3-4 Beaufort, uit NO tot O.

Verdere vooruitzichten

Dinsdag lopen de temperaturen volgens Meteo Limburg tijdens zonnig weer in de loop van de middag op tot 28 à 29 graden. Er wordt zomers warme en droge lucht aangevoerd met een matige wind uit O tot ZO.
Woensdag wordt het tijdens zonnige perioden maximaal 25 à 26 graden. Er is ook bewolking, ook stapelwolken, en later op de dag is er kans op een regen- of onweersbui.
Donderdag en vrijdag is het niet meer zomers warm, maar wel warmer dan 20 graden. Er zijn enkele buien te verwachten. In het eerste juniweekeinde koelt het naar verwachting flink af bij een stevige westelijke wind.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.