Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagwodovrzazo
Max. temp14°C13°C17°C18°C18°C
Min. temp8°C8°C13°C12°C11°C
WindrichtingZWWZWZWZZOZW
Windkracht (Beaufort)4-54434
Zon uren3u2u2u7u3u
Neerslagkans (in %)90%90%30%20%70%

Vandaag stevige wind en vooral later op de dag buien over Limburg

Morgen geleidelijk regen, vrijdag en zaterdag droger en warmer

In de nacht is het wisselend bewolkt met opklaringen en enkele buien. Het blijft stevig waaien, 4 Beaufort, uit ZW en het koelt af tot 8 à 9 graden.
Overdag is het half tot zwaar bewolkt. Tijdens opklaringen wordt het woensdagmiddag maximaal 14 graden. Er staat een stevige wind, 4-5 Beaufort, uit ZW. Het is geruime tijd, op een bui na, droog. Vooral in de namiddag en avond komen er buien, mogelijk lokaal met hagel en onweer.

Verdere vooruitzichten

Morgen is het geruime tijd droog en in de ochtend zijn er enkele opklaringen. Geleidelijk raakt het geheel bewolkt, gevolgd door lange perioden met regen. Het wordt hooguit 13 graden en het waait opnieuw behoorlijk, 4 Beaufort, uit ZW.
Meteo Limburg verwacht dat deze somberste oktober sinds 1998 overwegend droog wordt afgesloten. Er is bewolking en er zijn opklaringen en waarschijnlijk wordt de laatste oktoberdag (zaterdag) vrij zonnig bij weinig wind uit ZO tot Z. Het wordt dan ook warmer met ongeveer 18 graden. Tijdens de nachten is het vrijdag en zaterdag niet kouder dan 11 tot 13 graden.
Ook op zondag 1 november kan het 18 graden worden bij een meer wind dan zaterdag. In de loop van de dag nadert een koufront met regen, waarna het begin volgende week wisselvallig is bij een stevige wind. Wel blijft het maandag zacht en volgens de laatste berekeningen kan het in Limburg zelfs 20 graden worden.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.