Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagdiwodovrza
Max. temp22°C23°C25°C27°C29°C
Min. temp10°C7°C8°C10°C12°C
WindrichtingWZWZZWWZWOO
Windkracht (Beaufort)322-322-3
Zon uren9u13u11u14u13u
Neerslagkans (in %)20%20%10%10%10%

Vandaag vrij zonnig, stapelwolken, vrijwel overal droog/lokaal buien

Komende dagen droog en geleidelijk warmer: weekend 29-30 graden

opgesteld 14:00 uur

Tijdens het tweede deel van deze middag en vanavond zijn er stapelwolken en opklaringen. Tijdens zonnige perioden komen de maxima uit op 22 à 23 graden. Het waait hooguit matig, 3 Beaufort, uit ZW tot W. Er trekt hier en daar over Limburg een aantal buien; de meeste plaatsen houden het droog.
Later op de avond is het vrij helder en bij een zwakke wind wordt het snel kouder: tegen middernacht circa 12 graden.

Morgen

De nacht verloopt helder en het koelt flink af. Rond zonsopkomst (6:30 uur) is het 6 tot 8 graden, en er is een aantal mistbanken mogelijk.
Overdag is het zonnig. Geleidelijk ontstaan er enkele stapelwolken en er is wat sluierbewolking. Het blijft droog en de wind uit Z tot ZW is zwak. In de loop van de woensdagmiddag wordt de normale maximumtemperatuur (langjarig gemiddelde over de afgelopen dertig jaar) van 23 graden gehaald.

Verdere vooruitzichten

Vanaf donderdag wordt het volgens Meteo Limburg nog warmer: donderdag circa 25 graden en vrijdag 27 graden. In het weekeinde komen de maxima voor Limburg naar verwachting uit waarden rond de tropische waarde van 30 graden. Het wordt zonnig zomerweer bij weinig wind. In de nachten naar donderdag en vrijdag koelt het flink af tot iets onder de 10 graden.
Begin volgende week blijft het zeer warm, met zomerse tot tropische temperaturen, en droog.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.