Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagmadiwodovr
Max. temp3°C7°C6°C6°C9°C
Min. temp-4°C-4°C-3°C1°C4°C
WindrichtingONNNWWZWZZW
Windkracht (Beaufort)3-442-33-42-3
Zon uren9u9u4u2u2u
Neerslagkans (in %)10%30%20%60%30%

Vannacht helder, later een winterse bui en kans op gladheid

Morgenochtend een winterse bui, verder zonnige perioden

Opgesteld 17:00 uur

Vanavond blijft het vrijwel onbewolkt en de temperatuur zakt tot rond het vriespunt, na maxima rond 4 graden (Arcen meldde 4,5 graad, Maastricht 3,1 doordat er vanochtend veel bewolking was). De wind draait bij naar het noorden en neemt af naar windkracht 2-3.

Verdere vooruitzichten

Meteo Limburg verwacht dat het in het eerste deel van de komende nacht tijdens helder weer licht tot matig vriest met temperaturen van ongeveer -4 graden. In de loop van de nacht neemt de bewolking vanuit het noorden toe, gevolgd door wat sneeuw en mogelijk ook wat regen, met gladheid tot gevolg (ook kans op ijzel). Overdag wordt het snel droog en in de ochtend zal die eventuele gladheid verdwijnen. Morgenmiddag zijn er zonnige perioden met stapelwolken, en het is droog. Er staat een stevige noordenwind (windkracht 4, soms 5) en er zijn tijdens vrij zonnig weer ’s middags maxima van 7 à 8 graden te verwachten.

Vanaf woensdag is het half tot zwaar bewolkt en woensdag en vrijdag (overwegend) droog. Op donderdag is er meer bewolking en zijn er tijdelijk perioden met regen. De wind draait van NW op woensdag (dan weinig wind) naar Z tot ZW vanaf donderdag. In het weekeinde wordt het iets zachter met een graad of 10.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.