Weerbericht Limburg

WEERBERICHT ZONDAG 24 SEPTEMBER  

Het blijft op deze laatste zondag van september zonnig. Bij een zwakke tot matige, 2-3 Beaufort, wind uit ZO tot Z wordt het warmer dan gisteren met vanmiddag maxima van 21 à 22 graden.

Na zonsondergang koelt het tijdens helder weer snel af en tegen middernacht is het ongeveer 12 graden.

Morgen

In de nacht is het helder met wat sluierbewolking. Bij een zwakke wind uit ZO koelt het af naar temperaturen tussen 7 en 9 graden.

Overdag is het zonnig en bij een zwakke wind uit ZO tot ZW wordt het maandagmiddag warm met maxima van 23 à 24 graden.

Verdere vooruitzichten

Volgens Meteo Limburg is het ook dinsdag en woensdag (vrij) zonnig en warm nazomerweer bij weinig wind uit een richting tussen ZO en ZW. Er zijn maxima van 24 à 25 graden te verwachten. Tijdens de heldere nachten koelt het flink af.

Vanaf donderdag wordt het iets minder warm en later op donderdag en vooral vrijdag kan er tijdelijk wat regen vallen, of een bui, en het is meestal droog bij een stevige wind uit ZW tot W. Het wordt met maxima van 21 à 22 graden tijdens zonnige perioden niet kouder dan normaal. Normaal, het langjarig gemiddelde, is eind september een maximumtemperatuur van 18 graden.

In het volgende weekeinde blijft het droog en zondag wordt het waarschijnlijk warmer. 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.