Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagmadiwodovr
Max. temp23°C18°C16°C17°C18°C
Min. temp11°C15°C8°C13°C13°C
WindrichtingZOWZWZZWZZWZZW
Windkracht (Beaufort)2-33-443-44
Zon uren4u3u2u3u4u
Neerslagkans (in %)70%90%80%90%70%

Zachte avond en nacht

Komende dagen wisselvallig weer en niet kouder dan normaal

opgesteld 19:00 uur

Vanavond is er veel bewolking en het blijft droog en zacht. De wind uit ZO tot Z is zwak. Later op de avond nog 17 à 18 graden.

Morgen

De nacht verloopt vrijwel overal in de provincie droog. Er zijn veel wolkenvelden en enkele opklaringen. Het wordt niet kouder dan 15 graden.
Overdag is het (overwegend) bewolkt. Er zijn perioden met regen en droge perioden. Tijdens enkele schaarse opklaringen wordt het maximaal 17 à 18 graden. Het waait geleidelijk matig, 3-4 Beaufort, en de wind draait van Z naar ZW tot W.

Verdere vooruitzichten

Woensdag is het waarschijnlijk geruime tijd (overwegend) droog en later op de dag gaat het regenen. Ook tijdens de daarop volgende dagen is het volgens Meteo Limburg wisselvallig met buien of lange perioden met regen, bij een stevige wind uit Z tot ZW. Het is niet kouder dan normaal. Normaal (het gemiddelde over de afgelopen dertig jaar) voor deze week, half oktober, zijn maxima van 15 graden. Er zijn tijdens lange droge perioden met af en toe zonneschijn maxima van 16 tot 18 graden te verwachten.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.