Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagdiwodovrza
Max. temp29°C28°C30°C30°C29°C
Min. temp15°C14°C14°C16°C17°C
WindrichtingWZWWZWNNWNWNW
Windkracht (Beaufort)32-32-32-33
Zon uren11u12u14u8u10u
Neerslagkans (in %)50%10%10%30%40%

Vandaag zomers warm, kans lokale (onweers)bui, geleidelijk matig briesje

Vanaf morgen blijft het op de lange termijn kurkdroog en zeer warm

opgesteld 7:00 uur

Het is vandaag meestal half bewolkt door wolkenvelden en stapelwolken. Het wordt tijdens vrij zonnig weer snel warmer en vanmiddag wordt het 28 à 30 graden. De wind uit ZW tot W wordt matig, 3 Beaufort, en brengt enige verkoeling. De lucht wordt iets vochtiger en in de loop van de middag kan het enigszins drukkend warm worden. Er is vanmiddag en vanavond kans op een regen- of onweersbui. Op de meeste plaatsen zal het droog blijven. Op het einde van de avond is het nog ongeveer 20 graden.

Woensdag

De nacht verloopt droog en naast brede opklaringen zijn er enkele wolkenvelden. Er ontstaan bij weinig of geen wind enkele mistbanken en het koelt af tot 14 à 15 graden rond zonsopkomst.
Overdag is het vrij zonnig. Er ontstaan enkele stapelwolken en er is wat sluierbewolking. Het blijft droog en de lucht wordt droger dan vandaag. Het wordt zomers warm: maxima rond 28 graden. De wind uit ZW tot W is slechts zwak en af en toe matig, 2-3 Beaufort.

Verdere vooruitzichten

Vanaf donderdag blijft het volgens Meteo Limburg (overwegend) droog. Later op vrijdag en zaterdag is er kans op een bui. Het is vrij zonnig en er zijn stapelwolken. Het wordt maximaal 27 tot (ruim) 30 graden. Waarschijnlijk is het zondag tijdelijk minder warm, maar de temperaturen blijven boven de zomerse waarde van 25 graden. Hierdoor komt er een lange hittegolf. De lucht is niet extreem vochtig, waardoor het niet drukkend warm is. Er is weinig wind uit een richting tussen W en N.
Regen van betekenis op uitgebreide schaal is ook volgende week niet te verwachten, waardoor de ernstige droogteperiode aanhoudt. Medio volgende week wordt het warmer met 30 tot 35 graden.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.