Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dag Vr Za Zo Ma Di
Max. temp
Min. temp -1° -4° -2° -4° -6°
Windrichting ZW  ZW  Z  OZO  O
Windkracht (Beaufort)22223
Zon uren 2 u 3 u 1 u 2 u 4 u
Neerslagkans (in %) 20% 20% 40% 20% 20%

Vandaag veel bewolking en weinig wind, volgende week vorstperiode


Gisteravond laat en in de afgelopen nacht daalde de temperatuur op het KNMI-weerstation Beek-vliegveld voor het eerst dit najaar op anderhalve meter hoogte onder het vriespunt: minimum -0,5 graden. Dat betekende daar pas de eerste vorstdag van dit najaar en dat is bijzonder laat in het jaar. Alleen in 2000 op 16 december was er nog later in het najaar de eerste vorstdag, meer info via: https://www.meteolimburg.nl/bijna-recordlate-vorstdag-in-het-najaar-knmi-weerstation-vliegveld-beek
Vanochtend is het vrijwel overal bewolkt bij temperaturen iets boven het vriespunt. Hogerop in Zuid-Limburg kan het door wegdektemperaturen onder nul lokaal glad zijn en boven de hoogste gebieden kan lokaal lichte (mot)sneeuw omlaag komen.
Het blijft vandaag (overwegend) bewolkt met mogelijk enkele opklaringen, en vrijwel overal droog. Het wordt vanmiddag maximaal 2 en lokaal 3 graden bij een zwakke wind.
Later op de avond kan het licht vriezen tijdens enkele opklaringen.

Morgen

In de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend is er bij weinig wind kans op (dichte) mist. Tijdens opklaringen vriest het enkele graden: -3 tot -5 graden met kans op gladheid.
Overdag blijft het droog en tijdens opklaringen wordt het in de middag maximaal 2 graden bij een zwakke wind uit ZW.

Verdere vooruitzichten

In de nacht naar zondag vriest het licht. Er is veel bewolking en een aantal opklaringen en dit geldt ook voor zondag overdag. Het blijft (overwegend) droog. Er kan soms lichte (mot)sneeuw waargenomen worden. Het wordt hooguit 1 graad en het waait zwak uit Z.
Volgende week gaat het tijdens opklaringen in de nachten licht tot matig vriezen met minima tussen -2 en -6 graden. Tijdens deze vorstperiode komt er volgende week een matige wind uit NO tot O. Naast bewolking zijn er zonnige perioden bij maxima in de middagen rond het vriespunt. Het blijft overwegend droog, maar woensdag komen er perioden met sneeuw die blijft liggen. Ook na woensdag kan af en toe wat sneeuw vallen.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.