Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagzomadiwodo
Max. temp7°C8°C8°C9°C10°C
Min. temp2°C-5°C-2°C-3°C1°C
WindrichtingNNONWNOWWZW
Windkracht (Beaufort)4-532-333
Zon uren4u3u5u2u3u
Neerslagkans (in %)60%50%10%20%20%

Zomertijd begint vandaag met stevige koude wind en enkele buien, met

kans op hagel en natte sneeuw, komende nachten enkele graden vorst

In de nacht, waarin de zomertijd gaat beginnen, is het half tot zwaar bewolkt. De wind uit N is matig, 3 Beaufort. Het koelt af tot ongeveer 2 graden.
Na enkele opklaringen komt er overdag veel bewolking. Later in de ochtend en vooral in de middag komen er enkele buien met hagel en natte sneeuw. Daarbij is het slechts 5 tot 7 graden. Het voelt kouder aan door een matige tot vrij krachtige (4-5 Beaufort) wind uit N tot NO.

Verdere vooruitzichten

In de nacht naar maandag gaat het tijdens helder weer volgens Meteo Limburg enkele graden vriezen tot circa -5 graden, en aan de grond wordt het nog kouder: pittige nachtvorst.
Overdag is het half tot zwaar bewolkt en er trekt een aantal maartse buien over de provincie, met kans op hagel en natte sneeuw. Het wordt maandagmiddag tijdens droge perioden en opklaringen hooguit 7 à 8 graden bij een matige wind uit een noordwestelijke richting.
Van dinsdag tot en met vrijdag blijft het met maxima van 8 tot 11 graden, geleidelijk iets hogere maxima, kouder dan normaal. Het blijft, op een bui na, droog en het is half tot zwaar bewolkt. Het waait matig uit NO op dinsdag, en daarna uit een westelijke richting. Tijdens opklaringen vriest het dinsdag en woensdag in de nachten licht.
Waarschijnlijk wordt het vanaf het eerste aprilweekeinde bij een wind uit Z tot ZW warmer.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.