Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dag Di Wo Do Vr Za
Max. temp 21° 21° 24° 22° 21°
Min. temp 13° 13° 10° 15° 11°
Windrichting NO NNO ONO WZW W
Windkracht (Beaufort)2/32/32/33/43/4
Zon uren 3 u 4 u 9 u 5 u 5 u
Neerslagkans (in %) 90% 20% 80% 80% 50%

Vanavond langdurige perioden met veel regen en onweersbuien, morgen droog


Vanmiddag was het regenachtig en tijdens droge perioden met soms de zon erbij werd het in Zuid-Limburg drukkend warm met 21 à 22 graden.
Vanavond zijn er langdurige perioden met regen en in delen van Limburg ook onweersbuien met regen van betekenis. Lokaal is hagel mogelijk en er zijn windstoten.
Het koelt af tot 15 à 16 graden bij gemiddeld een zwakke tot matige, 2-3 Beaufort, wind uit N tot NO.

Morgen

In de nacht wordt het, na nog wat (mot)regen, droog en er is veel bewolking bij 12 à 13 graden. 
Overdag blijft het droog en er is veel bewolking met enkele opklaringen. Alleen tijdens zonnige perioden wordt het woensdagmiddag en in het begin van de avond circa 21 graden, bij hardnekkige bewolking is het koel. De lucht wordt droger dan vandaag en wordt aangevoerd met een matig briesje, 3 Beaufort, uit N tot NO. In de avond wordt het helder.

Verdere vooruitzichten 

Overmorgen is het, op deze langste dag van het jaar (dit jaar dus op 20 juni) met morgenavond om 22:51 uur het begin van de astronomische zomer, geruime tijd vrij zonnig met enkele dunne wolkenvelden/sluierbewolking. Het wordt maximaal 23 à 24 graden bij een matige, 3 Beaufort, wind uit NO tot O. Daarmee wordt geleidelijk erg vochtige lucht aangevoerd en hier wordt het benauwd. In de loop van de dag zijn enkele regen- en onweersbuien te verwachten.
Ook vrijdag is het geruime tijd drukkend warm met een maximum van 22 graden tijdens opklaringen en er trekken enkele regen- of onweersbuien over Limburg. Later op de dag gaat het stevig waaien, 4-5 Beaufort, uit W en daarmee wordt de lucht iets droger.
In het weekeinde vallen er zaterdag nog enkele buien. Zondag blijft het (zo goed als) droog en met 23 graden wordt het iets warmer.
Ook volgens de laatste berekeningen blijft het volgende week zo goed als droog, en geleidelijk wordt het zonniger en warmer, en uiteindelijk zijn zomerse maxima van ruim 25 graden mogelijk.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.