Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagdovrzazoma
Max. temp12°C12°C12°C18°C15°C
Min. temp-2°C3°C2°C3°C8°C
WindrichtingNNWNWNWZOZZO
Windkracht (Beaufort)2-33243
Zon uren8u5u5u7u5u
Neerslagkans (in %)60%70%20%20%60%

Vanavond na zonsondergang droog, loop van de nacht regen en zachter

Komende dagen iets minder koud en zondag circa 18 graden

opgesteld 17:00 uur

Tot zonsondergang trekt hier en daar in Limburg een aantal buien over, lokaal een pittige met hagel waarbij het flink afkoelt tot een graad of 5. Er zijn ook gebieden waar het droog blijft en het is tijdens zonnige perioden 10 tot 12 graden. Het waait slechts zwak tot matig, windkracht 2-3 Beaufort, uit W tot NW.
Na zonsondergang is het vrij helder en bij een zwakke wind wordt het snel kouder en op het einde van de avond is het ongeveer 3 graden.

Vrijdag

In het begin van de nacht koelt het tijdens opklaringen af tot ongeveer 2 graden en er is lichte vorst aan de grond. Geleidelijk raakt het bewolkt en er komen perioden met lichte regen of motregen, waarbij de temperaturen oplopen. Het waait zwak tot matig (2-3 Beaufort) uit ZW.
Overdag is er geruime tijd veel bewolking en er zijn enkele opklaringen. In de loop van de middag en avond komen er flinke zonnige perioden en stapelwolken. Er vallen enkele buien, met kans op hagel, of er zijn langere perioden met regen. Het is later op de dag meestal droog. Het wordt op de vrijdagmiddag hooguit 12 à 13 graden. Het waait matig, 3 Beaufort, en de wind draait geleidelijk van ZW naar NW.

Verdere vooruitzichten

Het laatste aprilweekeinde gaat volgens Meteo Limburg droog verlopen. Zaterdag is er weinig wind, waarna het zondag stevig gaat waaien uit O tot ZO. Zaterdag zijn er dunne wolkenvelden en zonnige perioden. Zondag zijn er stapelwolken, sluierbewolking en brede opklaringen. Zaterdag wordt het hooguit 12 graden, waarna het zondag warmer wordt met 18 graden en dat is vrij normaal voor eind april. De nachttemperaturen blijven ruim boven het vriespunt, maar aan de grond is nog lichte vorst mogelijk.
Begin volgende week, begin mei, is het half tot zwaar bewolkt en er vallen enkele buien. Het is meestal droog. De wind is matig en draait naar NO, waardoor het niet warmer dan normaal wordt. Voor medio volgende week is de temperatuurverwachting erg onzeker.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.