Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagwodovrzazo
Max. temp11°C12°C8°C10°C7°C
Min. temp1°C7°C3°C1°C-1°C
WindrichtingZZWWOOO
Windkracht (Beaufort)322-333
Zon uren4u2u4u7u8u
Neerslagkans (in %)10%40%40%10%10%

Vandaag zon en sluierbewolking, vanmiddag zachter dan normaal

Morgen later op de dag vanuit noorden wat regen, in weekend zonnig

In de nacht is het vrij helder en er is wat sluierbewolking. De wind uit Z is zwak en het koelt af naar -1 tot 3 graden. Het koudst is het uit de wind, zoals in de Zuid-Limburgse dalen, en aan de grond vriest het een aantal graden.
Overdag is het vaak vrij zonnig en er is sluierbewolking, die tijdelijk zo dik is dat de zon niet te zien zal zijn. De maxima komen bij voldoende zonneschijn uit op 10 à 11 graden en dat is duidelijk zachter dan normaal. Normaal, en dat is het langjarig gemiddelde, zijn deze week maxima van 8 graden. Er is een matige wind, 3 Beaufort, uit Z tot ZW te verwachten.

Verdere vooruitzichten

Donderdag raakt het volgens Meteo Limburg na enkele opklaringen geleidelijk geheel bewolkt. Er komen later op de dag van het noorden uit geleidelijk perioden met lichte regen of motregen. Vooral in het zuiden blijft het nog lang droog. Het wordt het maximaal ruim 10 graden, en er is weinig wind.
In de nacht naar vrijdag en/of vrijdagochtend is het bewolkt en er valt, het langst in het zuiden van Limburg, lichte (mot)regen. Geleidelijk wordt het overal droog bij weinig wind uit het oosten. Vrijdag liggen de maxima rond de normale waarde van 8 graden.
In het laatste novemberweekeinde wordt het zonnig bij een matige oostenwind die droge landlucht aanvoert. Zaterdagmiddag kan het nog 10 graden worden. Tijdens de laatste twee novemberdagen, zondag en maandag, is het met 5 tot 7 graden in de middag kouder en in de nachten vriest het licht.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.