Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagzomadiwodo
Max. temp28°C34°C24°C23°C24°C
Min. temp18°C17°C17°C13°C10°C
WindrichtingWZWZZWWNWONO
Windkracht (Beaufort)233-432-3
Zon uren8u12u7u7u15u
Neerslagkans (in %)80%30%30%20%10%

Vanavond zonnig en zomers warm, vrijwel overal droog

Morgen zonnig en hitte met 33-34 graden, daarna afkoeling en droog

opgesteld 18:30 uur

Vanavond is het zonnig en nog lang zomers warm met meer dan 25 graden. Er kan lokaal een onweersbui ontstaan met hagel en windstoten. Op de meeste plaatsen blijft het droog en het waait slechts zwak. Tegen middernacht is het nog ruim 20 graden.

Maandag

In de nacht naar maandag is het, op een lokale onweersbui na, droog. Er zijn enkele wolkenvelden en brede opklaringen. Het koelt geleidelijk af tot 17 à 18 graden. Het waait zwak en de wind draait geleidelijk naar ZO.
Overdag wordt het zonnig en ’s middags tropisch warm met maxima van 33 à 34 graden. Er staat een matig briesje uit Z tot ZW. Het is enigszins drukkend warm. In de namiddag draait de wind naar W tot NW en wordt matig (3-4 Beaufort) en daardoor koelt het iets af. Er kan een lokale onweersbui ontstaan, maar op de meeste plaatsen blijft het droog.

Verdere vooruitzichten

Tijdens de laatste twee meidagen, dinsdag en woensdag, wordt de lucht beduidend minder warm en droger dan maandag. Deze lucht nadert in de nacht naar dinsdag met enkele buien, lokaal met onweer, of langere perioden met wat regen. Overdag wordt het droog en er zijn zonnige perioden en stapelwolken. Er staat een matige westelijke wind, 3-4 Beaufort, en de middagtemperaturen komen uit op ongeveer 24 graden. Woensdag is het droog en vrij zonnig. Er zijn stapelwolken, en bij weinig wind komen de maxima uit op ongeveer 23 graden.
De zomermaand juni, en de meteorologische zomer, begint donderdag en vrijdag met droog en vrij zonnig weer. Het wordt zomers warm met 26 tot 28 graden, hoogste temperatuur op vrijdag. Zaterdag kan het nog warmer worden.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.