Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagdiwodovrza
Max. temp9°C12°C9°C7°C5°C
Min. temp4°C5°C7°C3°C2°C
WindrichtingZZWZZWZWWZWZW
Windkracht (Beaufort)54-55-644
Zon uren0u1u3u4u1u
Neerslagkans (in %)90%30%90%70%90%

Vanochtend regen, vanmiddag droge perioden en bij stevige wind zacht

Morgen droog en nog zachter bij stevige wind, daarna wisselvallig

opgesteld 9:00 uur

Het blijft vandaag bewolkt en vanochtend zijn er langdurige perioden met regen. Bij 5 à 6 graden is het waterkoud. Vanmiddag komen er droge perioden en nog perioden met lichte (mot)regen. Een stevige vrij krachtige wind uit Z tot ZW, 5 Beaufort, voert geleidelijk zachtere lucht aan. In de loop van de middag wordt het ongeveer 9 graden.
Vanavond is het droog en het koelt af tot 5 à 6 graden. Het blijft stevig waaien.

Morgen

In de nacht is het bewolkt en overwegend droog. Bij een stevige, 4 Beaufort, wind uit ZW is het ongeveer 5 graden.
Overdag is het bewolkt en tijdelijk wordt de bewolking iets dunner waarbij een flets zonnetje te zien zal zijn. Het blijft overwegend droog en een stevige wind uit Z tot ZW, 4 Beaufort, voert nog zachtere subtropische lucht aan. Er zijn maxima van ongeveer 11 graden te verwachten.

Verdere vooruitzichten

Donderdag trekt een diepe depressie, luchtdruk in de kern slechts iets meer dan 950 hectoPascal, de Noordzee op. In de nacht en ochtend is het regenachtig en er is veel wind met zware windstoten. In de loop van de dag neemt de wind iets in kracht af en er komen enkele opklaringen. Het is met 8 tot 10 graden zacht.
Ook vrijdag valt er eerst regen en later komen er opklaringen bij ongeveer 8 graden. Het blijft stevig waaien.
In het weekeinde en begin volgende week wordt het iets kouder met maxima rond 5 graden en nachttemperaturen rond of iets onder het vriespunt. Het blijft wisselvallig en de hogere luchtlagen worden zo koud dat er kans is op (natte) sneeuw als de zon onder is. Er wordt deze week voor Limburg van vandaag tot en met zondag door verschillende weercomputers 20 tot 30 mm neerslag berekend en ook voor volgende week zijn de neerslaghoeveelheden vrij groot.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.