Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dag Za Zo Ma Di Wo
Max. temp 26° 25° 25° 27° 29°
Min. temp 13° 11° 13° 17° 15°
Windrichting W  W  ZZW  WZW  ZW
Windkracht (Beaufort)33333
Zon uren 9 u 7 u 5 u 4 u 12 u
Neerslagkans (in %) 20% 30% 70% 20% 10%

Droog weekend in Limburg


Enkele weersymbolen in bovenstaande tabel wijken iets af t.o.v. wat ingevoerd is, er wordt aan gewerkt om dit in orde te krijgen.

Het blijft vanmiddag geruime tijd zonnig. Geleidelijk komen er meer wolkenvelden en er ontstaan er stapelwolken. Het wordt zomers warm met maxima van 25 à 26 graden. Het waait matig, 3 Beaufort, uit ZW tot W.
In de namiddag en avond zijn enkele buien, lokaal met onweer, te verwachten of een langere periode met regen, waarbij het flink afkoelt tot circa 19 graden.

Morgen

In de nacht is het geruime tijd bewolkt met tijdelijk regen of enkele buien. Geleidelijk wordt het droog en tijdens opklaringen koelt het af tot 13 à 14 graden. Er is kans op enkele mistbanken. De wind uit W is zwak tot matig, 2-3 Beaufort.
Overdag is het droog en vrij zonnig met enkele stapelwolken/dunne wolkenvelden. Er staat een matig briesje, 3 Beaufort, uit ZW en later op de dag uit W tot NW. Het wordt maximaal 26 graden.

Verdere vooruitzichten

Zondag is het geruime tijd zonnig. Geleidelijk komt er sluierbewolking en er komen enkele stapelwolken. Het blijft vrijwel overal droog en het wordt maximaal 24 à 25 graden bij een matige wind uit ZW tot W.
Maandag zijn enkele buien mogelijk, waarna het volgens Meteo Limburg (op een bui na) overwegend droog wordt.
​Het is dan zomers warm met maxima van 26 à 27 graden en woensdag kan het 28 à 29 graden worden.

 

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.