Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagzomadiwodo
Max. temp14°C18°C21°C20°C15°C
Min. temp2°C5°C14°C15°C10°C
WindrichtingZZOZZZWZZWWZW
Windkracht (Beaufort)2244-54-5
Zon uren4u7u5u4u3u
Neerslagkans (in %)20%20%80%90%90%

Vandaag en morgen droog en weinig wind met zon en bewolking

Dinsdag en woensdag wisselvallig, stevige wind en bij zon 20 graden

In de nacht is er bewolking en er zijn brede opklaringen, waarbij het uiteindelijk afkoelt naar 1 tot 4 graden, met lichte vorst aan de grond. Het waait zwak uit Z.
Overdag is er veel sluierbewolking waardoor de zon flets te zien zal zijn. Van tijd tot tijd is de bewolking dikker. Tijdens zonnige perioden wordt het maximaal 14 graden. De wind uit ZO tot Z is slechts zwak.

Verdere vooruitzichten

Maandag is het volgens Meteo Limburg droog en vrij zonnig met sluierbewolking. Bij een zwakke tot matige, 2-3 Beaufort, wind uit Z lopen de temperaturen op tot 18 graden.
Dinsdag en woensdag wordt het warmer bij een stevige wind uit Z tot ZW. Daarmee wordt subtropische lucht aangevoerd. Tijdens lange droge en zonnige perioden wordt het maximaal 20 à 21 graden. De nachten worden niet kouder dan 14 à 15 graden.
Er is ook bewolking en valt tijdelijk regen: vooral tijdens het eerste deel van dinsdag, en in de loop van woensdag op een koufront. Er dan nog iets meer wind dan dinsdag, 4-5 Beaufort. Mogelijk wordt de warme lucht verdreven met enkele buien die met onweer gepaard gaan.
Donderdag waait het vrij krachtig uit ZW met windstoten, waarna vanaf vrijdag de wind uit ZW gemiddeld 4 Beaufort is. Het blijft wisselvallig met buien of lange perioden met regen.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.