Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagvrzazomadi
Max. temp11°C10°C12°C11°C10°C
Min. temp3°C5°C-1°C5°C8°C
WindrichtingZZOOZZWZZW
Windkracht (Beaufort)2-33-42-344
Zon uren5u1u6u2u1u
Neerslagkans (in %)20%30%20%80%90%

Vanavond en vannacht koude wind en geruime tijd opklaringen

In het weekeinde (overwegend) droog, begin volgende week regen

opgesteld 17:00 uur

Het werd vanmiddag tijdens zonnig weer zachter dan de afgelopen dagen: maxima van 9 à 10 graden in de kop van Noord-Limburg en 12 à 13 graden in het Maasdal tussen Maastricht en Eijsden.
Vanavond zijn er brede opklaringen en enkele wolkenvelden. Het koelt af af tot ongeveer 5 graden bij een matige koude wind uit O tot ZO, 3 Beaufort.

Morgen

In de nacht neemt de bewolking van het zuiden uit toe. Tijdens enkele opklaringen koelt het in het noordelijke deel van Limburg af tot circa 2 graden. Onder de bewolking is het circa 6 graden. Het blijft droog bij een matige koude wind uit O tot ZO, 3-4 Beaufort.
Overdag is er veel bewolking. Hieruit valt neerslag maar doordat de onderste luchtlagen kurkdroog zijn verdampt de (meeste) neerslag. Er kan soms lichte (mot)regen Limburg bereiken. De maxima komen zaterdagmiddag uit op 9 à 10 graden. Het voelt kouder aan in de droge lucht door een matige, 3-4 Beaufort, oostenwind.

Verdere vooruitzichten

Zondag blijft het droog en er zijn zonnige perioden en wolkenvelden. Er is minder wind dan zaterdag, zwak tot matig (2-3 Beaufort) uit Z tot ZW. Na een koude nacht met brede opklaringen, minima rond -1 graad, wordt het zondagmiddag vrij zacht met 11 à 12 graden.
Begin volgende week blijft het iets zachter dan normaal (langjarige gemiddelde over de afgelopen dertig jaar is een maximum van 8 graden) met maxima van 10 tot 12 graden en bij een stevige zuidwestelijke wind zijn er buien of langere perioden met regen te verwachten. Maandag is het waarschijnlijk nog geruime tijd droog.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.