Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagmadiwodovr
Max. temp7°C11°C13°C16°C13°C
Min. temp2°C10°C8°C10°C7°C
WindrichtingZWZWZZWZWWZW
Windkracht (Beaufort)4444-64
Zon uren0u0u6u4u4u
Neerslagkans (in %)90%90%20%50%70%

Vanmiddag bewolkt en langdurig (mot)regen, stevige wind/waterkoud

Morgen bewolkt, (mot)regen/11-12 graden, woensdag vrij zonnig/warmer

opgesteld 11:00 uur

Het is ook vanmiddag bewolkt en er zijn langdurige perioden met regen en motregen. Af en toe is het droog. Het is waterkoud met vanmiddag temperaturen die langzaam oplopen van 5 naar 7 graden bij een stevige (4 Beaufort) wind uit ZW. Vanavond loopt de temperatuur geleidelijk op tot 10 graden tegen middernacht.

Dinsdag

In de nacht is het bewolkt en regenachtig. Het is met geen lagere temperatuur dan 10 graden erg zacht bij een matige (3-4) wind uit ZW tot W.
Overdag is het bewolkt en vooral in de ochtend en in het begin van de middag zijn er perioden met lichte regen en motregen. In de loop van de middag en avond wordt het (overwegend) droog. Met een stevige ZW wind, 4 Beaufort, wordt vochtige zachte lucht aangevoerd. Het wordt 11 à 12 graden.

Verdere vooruitzichten

Meteo Limburg verwacht dat het woensdag en tijdens het eerste deel van de donderdag zo goed als droog is. Woensdag is het vrij zonnig en bij een stevige ZZW wind zijn middagtemperaturen tot 13 graden te verwachten.
Donderdag wordt de dag van de hoogste middagtemperatuur en de meeste wind van deze week. Het grootste deel van deze dag verloopt dus droog en er zijn wolkenvelden en opklaringen. Na een zachte nacht, met geen lagere temperatuur dan 10 graden, wordt het ’s middags tijdens zonnige perioden 15 à 16 graden. Later op de dag wordt de kans op regen vrij groot.
Vrijdag, en in het weekeinde, wordt het kouder dan donderdag en daarbij wordt het wisselvallig. In het weekeinde voert een stevige westelijke wind ook drogere lucht aan, waardoor het bij maxima van 7 à 8 graden extra koud aanvoelt.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.