Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagdovrzazoma
Max. temp12°C12°C12°C13°C15°C
Min. temp3°C6°C1°C-2°C-3°C
WindrichtingWZWONOOZOOZOO
Windkracht (Beaufort)323-422
Zon uren3u2u8u9u7u
Neerslagkans (in %)20%10%10%10%10%

Vanmiddag veel bewolking en enkele opklaringen, tijdelijk regen

Vrij zonnig weekend, OZO wind/zaterdag meeste wind, daarna warmer

opgesteld 12:00 uur

Het is vanmiddag half tot zwaar bewolkt. Het is tijdelijk geheel bewolkt. Er komt tijdelijk regen omlaag: in het begin van de middag vooral in delen van Noord- en Midden-Limburg. Verder is het droog en bij af en toe zonneschijn wordt het maximaal 12 à 13 graden. De wind is matig, 3 Beaufort, uit ZW tot W.
Vanavond is er veel bewolking en de temperaturen liggen rond 8 graden.

Vrijdag

In de nacht overheerst de bewolking: laaghangende bewolking en ook mist, vooral in Zuid-Limburg. Dit geldt ook voor het eerste deel van de vrijdagochtend. Minimumtemperatuur 6 à 7 graden. ’s Middags is er veel bewolking en geleidelijk verschijnt er een aantal opklaringen, waarbij de maximumtemperatuur uitkomt op 12 à 13 graden. Bij hardnekkige bewolking is het iets kouder. De wind is slechts zwak en draait in de loop van de dag van W naar NO tot O.

Verdere vooruitzichten

In het weekeinde en volgende week, tijdens het resterende deel van deze maand (tot en met volgende week donderdag), blijft het volgens Meteo Limburg droog en het is (vrij) zonnig. Het gaat waaien uit een richting tussen O en ZO. De aangevoerde lucht wordt kurkdroog en zaterdag voelt het in een matige wind enigszins schraal, aan. Maxima in het weekeinde 12 à 13 graden.
Zondag en tijdens het eerste deel van volgende week is er slechts een zwakke wind. In de loop van de nachten en in de vroege ochtenden vriest het licht. ’s Middags wordt het zachter dan in het weekeinde met lenteachtige maxima van 15 graden en iets meer.
Trend voor eind volgende week, begin maart/carnaval: iets kouder maar aanhoudend zachter dan normaal bij meer wind uit het zuidwesten, veel bewolking en af en toe wat regen.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.