Weerbericht Limburg

Meerdaagse tabel

dagzazomadiwo
Max. temp10°C7°C7°C4°C5°C
Min. temp-1°C-2°C0°C1°C-1°C
WindrichtingOONOONOONOO
Windkracht (Beaufort)43-4443-4
Zon uren8u7u3u1u2u
Neerslagkans (in %)10%10%20%20%40%

Helder avond en nacht en uiteindelijk lichte vorst

Begin volgende week kouder dan normaal, stevige wind, meer bewolking

opgesteld 17:30 uur

Tijdens kraakhelder weer koelt het vanavond snel af naar 1 tot 3 graden, met op wind beschutte plaatsen vrij snel vorst aan de grond. Bij een matige wind uit NO tot O, 3 Beaufort, voelt het kouder aan.

Zondag

De nacht verloopt helder en bij een zwakke tot matige oostelijke wind vriest het uiteindelijk in de nanacht en vroege ochtend licht met temperaturen tussen 0 en -2 graden, en aan de grond is het nog iets kouder.
Overdag is het de hele dag zonnig. Er staat een schrale matige wind uit NO tot O, 3-4 Beaufort. Het is ’s middags hooguit ongeveer 7 graden.

Verdere vooruitzichten

Meteo Limburg verwacht dat het volgende week nog iets kouder wordt met maxima tussen 4 en 6 graden. Er komt in het begin van de week tijdelijk veel bewolking. Hieruit valt vooral woensdag soms lichte regen, en er is kans op wat (natte) sneeuw. Veel neerslag is niet te verwachten en het is meestal droog. Er blijft een koude schrale wind uit NO tot O staan, die maandag en dinsdag het sterkst is (dikke 4 Beaufort).
Vanaf donderdag komen er waarschijnlijk meer opklaringen en dan vriest het ’s nachts, bij niet veel wind, licht.

 

Dit weerbericht is opgesteld door Meteo Limburg. Meteo Limburg heeft weerstationkessel.nl toestemming gegeven om dit weerbericht hier te plaatsen.

Mijn ervaring is dat Meteo Limburg zeer betrouwbare verwachtingen maakt voor Limburg, die vaak afwijken van de (wat algemene) landelijke weerberichten. Dit weerbericht is ook te lezen op www.l1.nl.