Lange tijd gebruikte ik een PC en later een oude laptop om het actuele weer te uploaden naar weerstationkessel.nl. Echter waren er steeds vaker ‘computer problemen’.Gelukkig staat de techniek niet stil en zijn er andere oplossingen ontwikkeld. Daarom heb ik een uitbreiding gekocht, zodat het console van het weerstation die binnen aan de muur hangt, de gegevens zelf naar het internet kan sturen zonder tussenkomst van een computer.

Het was even puzzelen om alles werkend te krijgen, maar dat is nu gelukt. Ook de grafieken zijn vernieuwd. Deze worden ook gegenereerd door deze uitbreiding. Ik verwacht dat hierdoor veel minder storingen zijn en de data op de website actueel blijven.

Helaas is de windmeter wel kapot. Alleen de windrichting komt door, de windsnelheid niet. Maar omdat deze nog aan de schoorsteen op ons vorige huis hangt, is het wat lastigere om deze snel te vervangen. Maar ook dat komt goed…

Zie hieronder een screenshot met de nieuwe grafieken. Hier zie de de gegevens van gisteren en vandaag. Door er overheen te bewegen met de muis, kun je in detail zien wat de metingen waren. Onderin kun je met de balk nog inzoomen op een korter tijdsinterval. Verder kun je nog extra grafieken aanzetten zoals dauwpunt, luchtdruk en regensnelheid. Voor het overzicht staan deze standaard uit.

Nieuwe grafieken