In Nederland wil het nog wel eens voorkomen dat het regent. Dit regenwater komt vervolgens in de grond terecht en wordt vervolgens door de waterzuivering opgevangen en volledig als gezuiverd water teruggevoerd naar onze huishoudens. Toch is het ontzettend jammer, dat we met al dit regenwater niet iets doen. We moeten immers in de zomer toch onze planten water geven. Niet alleen is het verspilling van het leidingwater om hier onze tuin mee te sproeien, maar is het ook een stuk minder goed voor je bloemen en planten. Door het regenwater op te vangen, zodat je dit een later stadium weer kunt gebruiken, zorg je er niet alleen voor dat je minder leidingwater verspilt, maar is het ook beter voor je tuin.

Kwaliteit
Zoals hierboven al even genoemd, is het sproeien van je tuin met regenwater een stuk beter voor het ecologische systeem, dan wanneer je water uit de kraan gebruikt. Dit komt, omdat er in ons leidingwater kalk zit. Je zou denken, dat kalk niet per definitie schadelijk hoeft te zijn. Het is immers één van de bouwstenen van ons lichaam. Dat klopt! Toch vinden onze planten kalk een stuk minder prettig dan wij mensen dat vinden. Door je tuin te sproeien met regenwater, zal je merken dat dit de kwaliteit van je bloemen en planten op lange termijn ten goede komt. Heb je water over, dan kun je hier ook prima je auto een wasbeurt mee geven, zo kun je in plaats van naar de wasstraat ook gewoon in je tuin in je compressie bh je auto een poetsbeurt geven.

Kosten
Water kost geld, iets wat wij Nederlanders vaak als minder prettig ervaren. Door het opvangen van regenwater, hoeven we dus ook geen onnodig kraanwater te gebruiken, wat betekent dat ons het geen geld kost. Het is toch ontzettend zonde om schoon drinkwater te gebruiken, terwijl er in ons land jaarlijks voldoende regen valt om een doorsnee tuin te kunnen voorzien van water. Door het gebruik van minder water uit de kraan, zal de jaarlijkse afrekening een stuk lager uitvallen. Dit zal je op jaarbasis geen honderden euro’s schelen, maar toch voldoende om je vrouw of vriendin eens te verrassen met een prachtige rosa faia bh.

Milieu
Niet alleen is het gebruik van regenwater een stuk beter voor je tuin en bespaard het je kosten. Ook draag je op deze manier bij aan een beter en schoner milieu. Door minder drinkwater te gebruiken, zorg je ervoor dat de waterzuiveringsbedrijven een stuk minder water hoeven te zuiveren, wat zorgt voor een stuk minder uitstoot. Doordat vooral in de warme maanden de vraag naar drinkwater enorm stijgt, is het wel zo fijn dat jij je tuin kunt sproeien met water dat je hebt opgeslagen tijdens een flinke regenbui. Zo kun jij dus zorgeloos de gieter met water vullen en in je voedingsbh, pyjamabroek en sloffen je plantjes water geven. Zo doe je niet alleen iets goed voor jezelf, maar ook voor het milieu.